a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 1 

Waterschap Rivierenland

Het waterschap

Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor de waterhuishouding in één van de mooiste gebieden van Nederland, het rivierengebied. Ruim 700 medewerkers zorgen voor veiligheid, voldoende water en schoon water door te werken aan de taken als waterbeheer, de zorg voor dijken en kades, het beheer van een aantal wegen en vaarwegen, het zuiveren van rioolwater en het bestrijden van muskus- en beverratten in Gelderland.

De zorg voor de kwaliteit van ons drinkwater ligt niet bij het waterschap, maar bij de waterbedrijven. In Gelderland is dat Vitens, in Midden-Nederland en Zuid-Holland Oasen.

Overheidsorganisatie

Een waterschap is, net zoals een provincie en een gemeente, een overheidsorganisatie. In tegenstelling tot andere overheden, worden de grenzen van waterschappen veelal waterstaatkundig bepaald. Grenzen dus die vaak niet samenvallen met die van gemeenten of provincies. Zo bevindt Waterschap Rivierenland zich in 4 provincies: Gelderland, Utrecht, Noord Brabant en Zuid Holland. Waterschap Rivierenland is ingesteld door een gemeenschappelijk besluit van deze 4 provincies. Het toezicht zal in de praktijk (namens de andere provincies) veelal worden uitgeoefend door Gelderland.

 
Email: secretariaat-vonk@wsrl.nl
Vacatures van Waterschap Rivierenland (0)
Er zijn geen resultaten gevonden.